2010

borító

Saul fia

Nemes Jeles László

video ikon

A Saul fia 2015-ben bemutatott magyar filmdráma Nemes Jeles László rendezésében, mely Golden Globe- és Oscar-díjat is kapott.

borító

Csillagok között

Christopher Nolan

video ikon

Ez a tudományos-fantasztikus kalandfilm felvonultatja a 21. századi elméleti fizika elképzeléseit a világűrről, valamint a tér és az idő viszonyáról.

borító

Milyenek a magyarok?

Lackfi János

könyv ikon

Milyenek a magyarok? Ha valaki a könyv olvastán nem tudja, sírjon vagy nevessen, nyugodtan tegye egyszerre mind a kettőt.

borító

Az elme nyelve

Schnell Zsuzsanna

könyv ikon

A könyv betekintést nyújt az anyanyelvtanulás folyamatába és megmutatja, hogy a gyermek már jóval korábban társalog, mint hogy szavakba öntené mondandóját.

borító

Az orvoslás jövője

Meskó Bertalan

könyv ikon

Az egészségmegőrzés jövőbeli tendenciáit tárja elénk a szerző, a már ma is elérhető fejlesztésektől haladva a távoli jövő science fictionbe hajló elképzeléséig.

borító

#yz generációk online

Tari Annamária

könyv ikon

Ha segíteni akarunk, akkor meg kell érteni mindazt, amivel a digitális generációk szembenéznek. Ami nem feltétlenül az, amit mi képzelünk.

borító

Az Iszlám Állam

könyv ikon

Áttekinti napjaink terrorizmusának kialakulását, bemutatja az "Iszlám Állam" létrejöttét, haderejének fejlődését, anyagi forrásait, stratégiáját és politikáját.

borító

A fiúk országa

Krusovszky Dénes

könyv ikon

A fiúk országa az író első novelláskötete: nem szárnypróbálgatás egy új műfajban, nem egyszeri kaland, mert a szerző máris kész prózaíróként lép elénk.

borító

Fejvadászok

Morten Tyldum

video ikon könyv ikon

A film nem tipikus skandináv krimi: az erős társadalomábrázolás helyett ezúttal a magánszféra legmélyebb bugyraiba tekinthetünk be.

borító

Star Wars: Az ébredő erő

J. J. Abrams

video ikon

A filmtörténelem egyik legnagyobb jelentőségű premierjére került sor 2015 december 18-án, hiszen a popkultúra meghatározó szereplője, a Star Wars széria bővült egy újabb epizóddal.

borító

A Legkisebb Jégkorszak

Térey János

könyv ikon

"A Legkisebb Jégkorszak korántsem utópisztikus látomás, hanem képtelenül valóságos korrajz a közeli múltunkról, jelenünkről és egy elképzelt jövőről."

borító

Élhető városok

Jan Gehl

könyv ikon

Hogyan lehet élhető egy város? A várostervezés emberi dimenzióit veszi górcső alá az ismert dán építész.

borító

Isten.Haza.Csal.

Darvasi László

könyv ikon

3 ciklus 33 novellája nem a győztesekről szól. Leszakadók és veszteséget szenvedeők világát idézik meg a meglepő fordulatokkal fűszerezett súlyos mondatok.

borító

Az idő ciklusai

Roger Penrose

könyv ikon

"Az univerzum legnagyobb rejtélye, hogy honnan is származik." Mi volt a Nagy Bumm előtt? Világunk keletkezésének titkait próbálja megfejteni a szerző.

borító

Egyedül vagyunk!

John Gribbin

könyv ikon

Könyv a Föld keletkezéséről, a Világegyetemben betöltött szerepéről, az ezen kialakult intelligens civilizációról és ennek jövőjéről szól.

borító

Kortárs magyar formatervezés 2000-2013

Slézia József

könyv ikon

Leltár a 21. századi magyar formatervezés bő egy évtizedéről.

borító

Kémjelentés

Spiró György

könyv ikon

„Ezeknek fogalmuk sincs arról, hogy ki mindenkit ne olvassanak.”

borító

Diktatúra 2.0

William J. Dobson

könyv ikon

William J. Dobson, az elismert újságíró, kitűnő elemzésében egy bennfentes jártasságával tárja fel a mai autokrata rezsimek belső működését...

borító

Miért buknak el nemzetek?

Daron Acemoglu
James A. Robinson

könyv ikon

Miért gazdag az egyik ország, és miért szegény a másik? Mivel magyarázható a nemzetek eltérő fejlődése: kulturális különbségekkel, vagy a földrajzi, éghajlati adottságokkal?

borító

Egyensúly és növekedés

Matolcsy György

könyv ikon

Konszolidáció és stabilizáció Magyarországon 2010-2014.

borító

Jog és politika határán

könyv ikon

Alkotmánybíráskodás Magyarországon 2010 után.

borító

A remény magvai

Jane Goodall

könyv ikon

Szól a baljós jelenségekről, így a természeti erőforrások gátlástalan kifosztásáról, a biokalózkodásról és a mértéktelen erdőirtásról is...

borító

Tőke, munka és válság a globalizáció korában

Artner Annamária

könyv ikon

A szerző a globális gazdasági átalakulás bonyolult összefüggéseit és elemeinek egymásra hatását tűzte ki vizsgálódása céljául.

borító

Az egyházi jogi személy a régi és az új egyházügyi törvényben

Csiziné Schlosser Annamária

könyv ikon

Csiziné Schlosser Annamária doktori értekezése nagyon aktuális kérdéssel, az egyházak jogalanyiságának kérdésével foglalkozik.

borító

A jogok törvénye

Tóth Gábor Attila

könyv ikon

A civilizáció gyümölcse, hogy az ember képes jogi eszközökkel előmozdítani a társadalmi koordinációt. Fontos szerepük van ebben az alkotmányoknak.

borító

Tanulj külföldön!

Szabó Kata
Szűcs Ágnes

könyv ikon

Ha nem is mindenkinek, de legalább a magyar fiatalok felének szól ez a kiadvány, több százezernyi diáknak, a szülőkkel együtt milliónyi magyarnak...

borító

Metrófények Budapesten

Déri Tamás

könyv ikon

A Nemzeti Közlekedési Hatóság új szemléletű vezetése ismét egy könyvvel lepte meg a hazai közlekedés iránt érdeklődőket.

borító

Versenyautók

K. M. Daynes

könyv ikon

Érdekel hogyan száguldanak olyan gyorsan a versenyautók? Milyen érzés a pilótaülésben ülni? A csapatok hogyan készülnek a nagy versenyekre?

borító

Száz kémiai mítosz

Kovács Lajos

könyv ikon

A szerzők a kémia tudományához köthető tévhiteinket próbálják eloszlatni.

borító

Könyvtári reneszánsz

Sipos Anna Magdolna

könyv ikon

A szerző a könyvtárak látogatottságának és használatának változásait vizsgálja. Az elmúlt évtized borulátó jóslatait statisztikai adatokkal és elemzésekkel cáfolja.

borító

Röppentő :útravaló versek óvodásoknak

Gábor Emese

könyv ikon

"Amikor a ZSONGÓKA című verseskötetem kijött a nyomdából, ezek a versek már úton voltak. Valahol félúton a repülés felé. Mostanra nőtt ki a szárnyuk. Egyfajta útravalónak kötöttem őket csokorba."

borító

Óvodapedagógiai kislexikon

Körmöci Katalin

könyv ikon

Az Óvodapedagógiai kislexikon célja az, hogy a megjelenő sajátos szaknyelv közel azonos jelentéstartalommal bírjon minden óvodapedagógus és leendő óvodapedagógus számára.

borító

Az ember, akit Ovénak hívnak

Fredrik Backman

könyv ikon

Kacagtató és szívszorító történet egy magányos emberről, aki csak öngyilkos akar lenni, de az élet még kínál neki egy új lehetőséget.

borító

Kerekítő: állatos játéktár

Jakabosné Kovács Judit

könyv ikon

J. Kovács Judit drámapedagógus népi válogatása és mai játékötletei Kállai Nagy Krisztina rajzaival.

borító

A rivaldától a vérpadig és utána

Dózsa László

könyv ikon

Magyarságáról vall Dózsa László, a 2011-ben "Magyarország Érdemes Művésze Díjjal" elismert színész, rendező, aki 2016-ban "Budapest díszpolgára" lett.

borító

Angela Merkel

Stefan Kornelius

könyv ikon

Európa legbefolyásosabb vezetője, Angela Merkel hivatalos életrajzából megismerhetjük a kosztüm mögött rejtőző embert.

borító

A Putyin-varázs

Anna Arutunyan

könyv ikon

Arutunyan nem bulvártitkokat próbál kiteregetni Putyinról, bár sok izgalmas részletet elmesél az életéről is, őt az igazi megértés vágya vezérli.

borító

Kortárs építészet Magyarországon

Emiel Lamers

könyv ikon

Az európai országok kortárs építészetét bemutató sorozat következő tagja Magyarországról szól. 21 épület a 21. századból.

borító

Háború a határon

Richard Sakwa

könyv ikon

Hogyan juthatott odáig Európa, hogy pontosan száz évvel az első világháború kitörése után újból farkasszemet nézzenek egymással a nagyhatalmak? Ukrajna üllő és kalapács között...

borító

Steve Jobs: a digitális kor látnoka

könyv ikon

Mindenki által használható eszközöket alkotott, és a digitális kor ikonjává vált. Úgy élte az életét, hogy távozása után is örökre köztünk maradjon, mint az információs társadalom farmernadrágos prófétája.